Сша Україна политика курс школы Сша Україна

Не хоче засмучувати США та Росію. Ізраїль навряд чи змінить курс щодо України, - Politico

Сейчас читают: 859
rbc.ua

Новий ультраправий уряд Ізраїлю навряд чи змінить підхід країни до війни Росії проти України, а продовжуватиме балансувати між сторонами, аби не засмучувати США та РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico. Зазначається, що Ізраїль надав Україні продовольство, ліки, воду та іншу гуманітарну допомогу.

Але країна ще не запропонувала жодної значної військової підтримки для України. Міністр закордонних справ Ізраїлю Ель Коен минулого тижня заявив, що уряд його країни продовжуватиме балансувати, менш голосно висловлюючись про війну Експерти зазначають, що причиною такого тонкого балансування виступає Сирія. "З одного боку, Іран надає Росії безпілотники, але в той же час Росія дозволила Ізраїлю протистояти Ірану та Хезболлі в Сирії", - сказала професор Школи передових міжнародних досліджень Університету Джона Хопкінса Раффаела дель Сарто.

Так, ця домовленість нібито опинилася б під загрозою, якби Ізраїль допомагав Україні у війні проти Росії, тому прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та його команда навряд чи змінять курс. "Немає жодних змін у політиці Ізраїлю щодо України", - сказав ізраїльський чиновник.

Читать на rbc.ua
Сайт cryptos.tv - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

Трендовые новости

DMCA